Thai Boxing - Royal Gym

Ga naar de inhoud

Thai Boxing

Academy
Thaiboksen (Thai: muay Thai) is een oude vechtsport die al eeuwen in Thailand wordt beoefend. Het thaiboksen is in Thailand zeer populair. Het huidige muay Thai is indirect afkomstig uit de gewapende vechtkunst krabi krabong. Wanneer een krabi krabong-vechter zijn wapens niet meer had, kon hij zijn acht lichaamsdelen als dodelijke wapens gebruiken; deze stijl wordt muay boran genoemd. Vanuit het dodelijke muay boran (oude boksen) is het huidige wedstrijd gerichte muay Thai ontstaan. Veel muay boran technieken zijn niet meer toegestaan tijdens wedstrijden omdat deze gewoonweg te dodelijk zijn.
In het verleden stond muay Thai ook bekend als:
  • Mai See Sawk
  • Muay Pahuyuth
  • Chaiaboksen
  • Siamees boksen (Siam is de oude naam voor het huidige Thailand)
Bij het thaiboksen waarin op het eerste gezicht alles lijkt te zijn toegestaan is men echter toch wel gebonden aan regels. Toegestaan is het gebruik van vuisten, ellebogen, knieën en benen. De techniek van het gebruik van de vuisten is ongeveer gelijk aan die in het boksen; het verschil zit hem in het gebruik van de knieën, ellebogen en benen.


Royal Gym Thai Boxing Gent
martial-art-academy : Boxing / Thai boxing / MMA / Cardio kicks / fitness / Boksmaterialen /  Boksclub / Boksen Gent / Boksclub
Copyright La Corba
Terug naar de inhoud